stel een vraag

THERAPIE

Mireille Jacobs

Gezins- en Relatietherapeut

bemiddelaar in Familiezaken

 

Ik begon in 1997 met mijn praktijk in gezins- en relatie therapie.  In 2005 groeide de werking uit tot een groepspraktijk.  Ik nam de leiding over een interprofessioneel team dat juridische kennis en therapeutische ervaring aan elkaar koppelt. Ik gaf jaren les aan diverse centra en hoge scholen, publiceerde in menig vaktijdschrift alsook in het gros van de populaire media.

Vanuit een basisopleiding in de menswetenschappen  ben ik opgeleid als systeem- en communicatietherapeut in het CSG (Centrum voor de Studie van het Gezin, Maryse Engel), erkend door de BVRGS Belgische vereniging voor relatie- en gezinstherapie en systeeminterventie [www.bvrgs.be].

Daarnaast ben ik ook  opgeleid als bemiddelaar in familiezaken in het VCOK (Vormingscentrum voor opvoeding en kinderopvang) volgens het model contrapunt.

Ik was tot eind  2013 als therapeut werkzaam in het CAW oost Vlaanderen en ben als vormingswerker freelance verbonden met het VCOK ( Vormingscentrum voor opvoeding en kinderopvang), het CGW ( Centrum voor Gezinswetenschappen Brussel), de Artevelde Hogeschool Gent, de Christelijke, liberale en socialistische mutualiteit.

Ik heb  22 jaar ervaring in Relatietherapie, Ouderschapstherapie en Bemiddeling.

Naast mijn ervaring als therapeut, als vormingswerker en als bemiddelaar,  voel ik me gedragen door  mijn persoonlijke levenservaring bij de benadering van mijn cliënten.

Als kind had ik het voorrecht op te groeien in een muzikale familie. Vandaag is muziek mijn belangrijkste inspiratiebron. Muziek gidst me doorheen mijn leven. Muziek helpt me bij het in kaart brengen van de gevoelswereld van mijn cliënten. Toen ik in 1976 trouwde, bouwde ik met mijn man een gelukkig gezin uit met vier zonen en één dochter. Meermaals toonde het geluk ook zijn donkere zijde. In 1979 verloor ik mijn eerste kindje, in 1996 mijn man ten gevolge van een verkeersongeluk. Met vallen en opstaan leerde ik alleen om te gaan met de opvoeding van mijn kinderen. Mijn tegenslagen en de manier waarop ik die verwerkte hebben mijn leven zoveel rijker gemaakt. Ik heb door de jaren heen steeds meer vaardigheden ontwikkeld in de omgang met kinderen en jongeren en ben nu bezig aan het manuscript van mijn eerste boek, bedoeld voor kinderen en jongeren tot 15 jaar.